המרכז למיינדפולנס

ריטריט אביב 2018

תזכורת – יומן מסע (אל הכאן והעכשיו) במנזר זן

רשימה מצולמת מתוך ריטריט האביב בפלאם וילג׳

כל התמונות ממצלמת הטלפון

 
 

 

רקע

תרגול מיינדפולנס, שכבר עשה את דרכו אל לב המיינסטרים בשנים האחרונות, נחשף למערב בין השאר בזכות פועלו של נזיר הזן, המשורר ופעיל השלום טיק ניאת האן (השם הוייטנאמי Thich Nhat Hanh לעיתים נהגה במקומותינו – בטעות – טיך נהאת האן). טיק ניאת האן הגיע למערב באמצע שנות השישים וזכה לכינוי ״אבי המיינדפולנס״ (The father of Mindfulness) בעקבות הדגש הגדול ששם על תרגול מיינדפולנס בכל רגע ובכל היבט של החיים. הוא כמובן לא ייסד את אסכולת התרגול הזו – ששורשיה כידוע נטועים בלב התרגול הבודהיסטי מזה אלפי שנים – אך ספרו פורץ הדרך The Miracle of Mindfulness שיצא בשנת 1975 היה ציון דרך משמעותי ביותר בחשיפת התרבות המערבית לתרגול המיטיב הזה, והשפיע על דורות של קוראים ומתרגלים ברחבי העולם.

 

טיק ניאת האן, המשתייך פורמלית לזן בודהיזם בזרם המהיאנה, חידש ופיתח לאורך עשורים רבים של פעילות אסכולת תרגול ייחודית, והרחיב את השיח בנושא מיינדפולנס לתחומים רבים – פסיכולוגיה, חינוך, חברה, אקולוגיה, פוליטיקה, בריאות ועוד. הוא פרסם מעל 100 ספרים, חלקם רבי מכר, והקים מספר מנזרים ברחבי העולם המקדמים תרגול מיינדפולנס בקרב יחידים ומשפחות.

 

טיק ניאת האן – או טאי (מורה) כפי שהוא מכונה בפי תלמידיו – הינו יליד 1926 ונמצא כבר בערוב ימיו, כך שאינו מלמד ישירות, אך תלמידיו – נזירים ונזירות וכן בעלי משפחות, חלקם צועדים איתו כבר כמה עשורים – ממשיכים בתרגול ובדרכו המיוחדת. המקום בו התגורר טאי בעשורים האחרונים ובו מתרכזים רבים מממשיכי דרכו הינו מנזר פלאם וילג׳ (Plum Village – כפר שזיף) בדרום צרפת.

 

המנזר נמצא בלב אזור חקלאי ולא מאד מיושב, טובל בירק ובשקט, וציוץ הציפורים – הצליל העיקרי הנשמע בו ברוב שעות היום – מופר מדי פעם על ידי צלצול פעמון הקורא לפעילויות השונות. בהחלט מקום פסטורלי ומעורר השראה. אחת לשנתיים מתקיים בפלאם וילג׳ ״ריטריט האביב״ – מפגש בינלאומי בן שלושה שבועות של תרגול מיינדפולנס על היבטיו השונים. רשימה זו באה לשתף על קצה המזלג כמה רשמים מתוך השתתפות בריטריט האחרון, שהתקיים בתאריכים 1-21.6.18.

 

 

הריטריט

פינוי שלושה שבועות מהחיים לטובת סדנת מיינדפולנס אינו דבר מובן מאליו. למעשה, מעט מאד מובן מאליו כשמסתכלים לעומק הדברים… ״הנס הגדול הוא לא ללכת על המים, הנס הגדול הוא לצעוד על פני האדמה״ אומר טאי. ואכן, הרבה תנאים צריכים להתקיים בכדי שנוכל פשוט ללכת. הרבה עוד יותר צריכים להתקיים בכדי שנוכל להגיע לדרום צרפת יחד עם מאות אנשים מכל העולם ולהתמסר לשלושה שבועות של התבוננות שקטה ועמוקה, עם לימוד מיינדפולנס ותרגול מדיטציה בווריאציות שונות.

 

עצירת שטף החיים היומיומי שלנו היא פעולה רדיקלית, ולרוב מבורכת בפני עצמה, גם אם ״סתם״ נחים בנופש. הקדשת זמן האיכות שנוצר מתוך כך לתרגול קונטמפלטיבי היא ברכה כפולה ועוצמתית. השנה יצאתי לריטריט עם צורך ברור במילוי מצברים וחידוש כוחות, לאחר תקופה ארוכה ואינטנסיבית. תקופה שהיתה מלאה בעשייה ובהתפתחויות, שגם אם רובן מבורכות – פעילות מרובה במסגרת המרכז למיינדפולנס והולדת אחות לבני הקט מעל הכל – היו גם תובעניות ומלאות מאמץ. לתרגול הקבוע בשגרה הביתית היה אפקט חשוב ומבורך, אך סדר היום (והלילה…) בבית עם שני ילדים קטנטנים יכול להיות תובעני ומאתגר לא פעם, גם עבור מתרגלים מנוסים יחסית.

 

בהשוואה לתנאים מהם הגעתי סדר היום בריטריט הוא די נינוח, גם אם מלא: התרגול מתחיל עם מדיטציה בישיבה ב-5:45 בבוקר, ממשיך עם פעילות גופנית רכה (טאי-צ׳י / אייקידו / יוגה) ואחרי ארוחת בוקר (שעוברת בשתיקה, כמו כל הארוחות; ״אין משיחין בשעת הסעודה״ במנזר) עובר ללימוד פרונטאלי – בכל יום נושא שונה מתוך אוקיינוס הידע הבודהיסטי. לאחר מכן מתרגלים מדיטציה בהליכה (כשעה, בטבע). אחרי ארוחת צהרים יש מדיטציה בשכיבה – סריקת גוף המכוונת להרפיה עמוקה – שלרוב מסתיימת בקטע נגינה. (אגב, רבים מהנזירים הינם מוזיקאים מחוננים ואחת החוויות החזקות שלי בריטריט הייתה הקשבה לסולו צ׳לו מאולתר, יפהפה ולחלוטין בלתי צפוי מבחינתי, שחתם את אחד התרגולים). בין לבין שרים שירים מהרפרטואר של פלאם וילג׳ – שירים המבוססים על טקסטים של טאי או של מתרגלים מהקהילה. רובם פשוטים כמו שירי ילדים, אך מסוגלים לפתוח לבבות מבוגרים.

 

למעשה פתיחת הלב היא חלק משמעותי מהדרך שטאי הנחיל, ודיבור מהלב – דיבור כן ופתוח – הינו אחד התרגולים המרכזיים בה. אחר הצהרים נפגשים ב״משפחות״ – קבוצות קבועות של כ-15 מתרגלים – לשיחה מכוונת, עם דיבור מהלב והקשבה עמוקה. אמנם לא מדובר בקבוצת תמיכה ייעודית אך תהליכי הריפוי ניכרו על רבים מהמשתתפים, ודמעות – של כאב וגם של אושר – לא היו מראה נדיר. תחושת התמיכה שהמשפחה מייצרת כמעט מפתיעה בעוצמתה, ועומק הקשר והקרבה הגדולה שנוצרים מהר מאד בין אנשים שהיו זרים מוחלטים לפני הריטריט – אך חולקים דרך תרגול – משמחים ומחזקים.

 

טאי שם דגש על בניית סנגהה (קהילה מתרגלת) כך שיש הרבה מקום לאינטראקציות בינאישיות, ושתיקה – אלמנט מוכר בסדנאות תרגול מיינדפולנס בפרט ומדיטציה בכלל – מלווה רק חלק מהיממה; השתיקה נשמרת מהערב עד אחרי ארוחת הבוקר שלמחרת, כך שבכל יום יש הזדמנויות פורמליות ולא פורמליות לשתף, לחלוק, לשאול ולהתיידד עם משתתפים נוספים, באופן שמאפשר לעיתים תהליכי הבראה משמעותיים ועמוקים.

 

המשפחה איתה חולקים תובנות מהתרגול והתמודדויות מהחיים, היא גם הקבוצה איתה מבצעים מטלות סדר / ניקיון / בישול על בסיס יומיומי, באופן שמשלב את עקרונות התרגול. מתוך כך העבודה המשותפת היתה ברובה תענוג, בעיקר בגלל שכמעט כל רגע מישהו מזכיר תרגול מיינדפולנס בדרך זו אחרת. למעשה, כמעט כל פעולה שהיא היא הזדמנות לתרגול, כשגם בזמן ״חופשי״ כל צלצול פעמון קרוב או רחוק גורם לכולם לעצור למשך שלוש נשימות… לחזור אל הרגע. לעמוד בין עשרות או מאות אנשים שעוצרים (קצת כמו בשעת צפירה ביום זיכרון רק כמה וכמה פעמים ביום) זו חוויה נהדרת ועוצמתית, שעוזרת לשבור את המומנטום החיצוני והפנימי כאחד. היום מסתיים במדיטציה בישיבה ב-21:00.

 

 

קומפוסט

טאי דיבר רבות על חשיבות השמירה על בריאות כדור הארץ. הוא כתב לא מעט בנושא – בין השאר בספר Love Letter to the Earth – והראה את הקשר בין מצב התודעה שלנו למצב הפלנטה עליה אנו חיים. בכלל, חלק משמעותי מהלימוד של טאי הוא רעיון ההוויה ההדדית, או הווית הגומלין – או פשוט באנגלית: Interbeing. זוהי צורת הסתכלות (ברוח הרעיון הבודהיסטי של התהוות מותנית interdependent co-arising) החושפת את הקשר בין (כל) הדברים ואת העובדה ששום דבר לא מתקיים באופן עצמאי. המשמעויות הן רבות ומגוונות – מבחינה פסיכולוגית, חברתית, פוליטית, אקולוגית ועוד – ויכולות להשפיע באופן עמוק על חיינו.

 

הרבה מהסבל הפסיכולוגי נגרם מתוך תחושה שאנו נפרדים מאחרים ומנסיבות חיינו, והרבה מהקושי בעולם – מבחינה אקולוגית – נובע מפעולות אנושיות הנולדות מתוך הלך רוח שכזה, שלא רואה את – או מתכחש אל – הקשר בין הדברים. מתוך כך התזונה בפלאם וילג׳ היא טבעונית, מסיבות אתיות. נמנעים מאכילת בשר ומוצרים מן החי גם מתוך רצון להימנע מגרימת סבל לבעלי חיים, וגם מתוך כוונה לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית. אגב, חלק מהירקות הנהדרים גדל במקום ומגיע מחווה אורגנית – הנקראת באופן הולם Happy Farm – המופעלת ע״י צוות מתרגלים מתנדבים. ההזמנה לעבור בין הערוגות, לקטוף ולאכול פירות יער, עלה חסה או מלפפון טרי היתה חוויה מרעננת ומשמחת, שגם הזכירה את המרחק הגדול המפריד בשגרה ביננו ובין גידול המזון שאנו צורכים.

 

ואולי היה משהו סימבולי בתזכורת הזו. חוויית הטעם העז והרעננות של אותם ירקות – ושל הדובדבנים ותותי העץ שגדלים ברחבי המנזר, שקטפנו ואכלנו להנאתנו בכל יום – לעומת המזון שמגיע אל פינו בשגרה, מגלמת באופן כלשהו את ההבדל בין רעננות חוויות הרגע הזה, לבין הטעם האחר (לעיתים מוצלח יותר ולעיתים הרבה פחות) של עולם המחשבות והדימיון, בו אנו מבלים כל כך הרבה מזמננו.

 

העובדה שהירקות האלה גדלים תוך שימוש בקומפוסט שהוכן משאריות הארוחות במנזר, היא עוד אלמנט ללמוד ממנו. מעבר לעניין האקולוגי הברור, טאי מדבר רבות על קומפוסט בהקשר הרוחני-נפשי, כמטפורה לסבל שמותמר בכדי לייצר שמחה ואושר. כשם שזבל מטייב את האדמה ומאפשר צמיחה של פרחים, כך סבל – כשהוא מטופל כראוי – הוא הבסיס לאושר. No mud, no Lotus היא אחת האמירות – והקליגרפיות – הידועות של טאי, וכותרת אחד מספריו. לפי טאי מתרגל מיומן רואה את הקומפוסט בפרח ואת הפרח בקומפוסט; את עקבות הסבל ברגעי אושר ואת שורשי האושר ברגעי סבל.

 

כך שאותו ביס מלפפון מתפצח היה סמל ותזכורת, גם לטריות ולאושר שרגע ההווה מציע וגם להתמרת הסבל שמאפשרת את האושר הזה. והעובדה שהוא נלקח בחווה של מנזר זן מזכירה את חשיבות התרגול המאפשר את כל זה. בעצם תזכורת היא אולי הכותרת המתאימה לריטריט הזה – לזכור טוב יותר מה זה אומר להיות רגוע, ברגע, חופשי… מחובר לאדמה, לרוח, לגוף, לאנשים אחרים, לקהילה… שלושה שבועות הם פרק זמן שמאפשר לתהליך לחלחל ולהעמיק בנפש ובגוף, ולהטמיע תרגול מיינדפולנס ביותר רגעים והיבטים של הווייתנו. הנינוחות שליוותה אותי במהלך הריטריט ולאחריו, היתה עמוקה ושונה מרמות השלווה היחסית אליהן אני מגיע ביומיום.

 

ובעצם תזכורת היא אולי גם הכותרת המתאימה לתרגול בכללותו. מיינדפולנס הוא הרי התרגום האנגלי לסטי (sati), מילה פאלית שמשמעה גם ערות וגם היזכרות – לזכור להיות ערים… עכשיו.

השאירו פרטים ונחזור אליכם

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

שיחה עם דני בן-עמרם, מייסד המרכז למיינדפולנס

דני בן עמרם, מנכ"ל מייסד של המרכז למיינדפולנס התארח בפודקאסט של תנועת חמש אצבעות. בשיחה עם עמיר מנחם, מייסד התנועה, הם שוחחו על מיינדפולנס, מה ...
קראו עוד

קורס מיינדפולנס לצוות הרפואי בבית החולים אסף הרופא

מגיפת הקורונה השפיעה על כולנו ונתנה את אותותיה באופן מוגבר בבתי החולים. לאחרונה הסתיים קורס מיינדפולנס שהעברנו לצוות הרפואי בבית החולים אסף הרופא, במסגרת שיתוף ...
קראו עוד

קורס מיינדפולנס לפעילי סביבה

להיות פעיל סביבתי זה שוחק הצעת פתרון למשבר האקלים הרגשי של פעילים למען הסביבה
קראו עוד

על הלוגו החדש של המרכז למיינדפולנס

עוד דבר חדש הוא הלוגו שלנו. הרגשנו שיש צורך לכלול בלוגו החדש את שלוש השפות המדוברות ביותר בישראל מתוך רצון להדגיש את הגישה המכילה והאוניברסלית ...
קראו עוד

מיינדפולנס ודהרמה בחברה הישראלית

מיינדפולנס ודהרמה בחברה הישראלית בתאריך 15.11.2018 התקיים באוניברסיטת תל אביב כנס רב משתתפים שבחן את השפעת תרגול מיינדפולנס ודהרמה על החברה בישראל. הדהרמה – התרגול ...
קראו עוד

יותר קשב, יותר ריכוז

תרגול מיינדפולנס מאפשר לנו לעצור את כדור השלג לפני שהוא צובר תאוצה. בתרגול אנחנו מאמנים את התודעה לחזור לכאן ועכשיו, וכך לומדים לא להיסחף בשטף ...
קראו עוד

על חרדה, דיכאון ומיינדפולנס

תרגול מיינדפולנס מאפשר לנו לעצור את כדור השלג לפני שהוא צובר תאוצה. בתרגול אנחנו מאמנים את התודעה לחזור לכאן ועכשיו, וכך לומדים לא להיסחף בשטף ...
קראו עוד

אפליקציות שונות לתרגול מיינדפולנס

אפליקציות שונות לתרגול מיינדפולנס מאת: המרכז למיינדפולנס סקירת אפליקציות מתוך הצורך שעלה במפגש התרגול הממשיך האחרון שלנו, אנחנו משתפים כאן בסקירה קצרה הנוגעת לאפליקציות שונות לתרגול ...
קראו עוד

התמודדות עם כאבים כרוניים – איך מיינדפולנס יכול לעזור?

בתרגול מיינדפולנס אנחנו מפנים את תשומת הלב לתופעה כלשהי בחוויה המיידית שלנו כרגע. זה יכול להיות מיקוד הקשב בנשימה, בתחושות גוף ועוד. בהתמודדות עם כאבים ...
קראו עוד

מיינדפולנס מסייע לתפקוד מערכת החיסון

מיינדפולנס נמצא יעיל ביותר בהפחתת סטרס ביומיום, ואלפי מחקרים מראים זאת שוב ושוב. ההשפעה של התרגול נגלית ברמה הנפשית – בירידה בחוויית מתח ועלייה בחוסן ...
קראו עוד

אכילה רגשית ומיינדפולנס

מיינדפולנס נמצא יעיל ביותר בהפחתת סטרס ביומיום, ואלפי מחקרים מראים זאת שוב ושוב. ההשפעה של התרגול נגלית ברמה הנפשית – בירידה בחוויית מתח ועלייה בחוסן ...
קראו עוד

מיינדפולנס והפחתת סטרס

מיינדפולנס נמצא יעיל ביותר בהפחתת סטרס ביומיום, ואלפי מחקרים מראים זאת שוב ושוב. ההשפעה של התרגול נגלית ברמה הנפשית – בירידה בחוויית מתח ועלייה בחוסן ...
קראו עוד

מיינדפולנס משפר את איכות השינה

כשאנחנו ישנים שינה טובה ומספקת אנחנו מתפקדים טוב יותר ואיכות החיים שלנו עולה. אין כמו שינה טובה. איכות השינה משפיעה באופן דרמטי על הבריאות שלנו ...
קראו עוד

תרגול מיינדפולנס מפחית שיפוטיות

תרגול מיינדפולנס מפחית שיפוטיות כיצורים בעלי מוח המסוגל לבצע פעולות חשיבה והערכה אנחנו שופטים כל פעולה, כל סובייקט וכל אובייקט, לטוב ולרע. יכולת ההבחנה שלנו ...
קראו עוד

מיינדפולנס – אימון של התודעה

מיינדפולנס זה אימון של התודעה, וכמו כל אימון – ככל שמתרגלים יותר, מתחזקים יותר אם שמנו לב שהתודעה נדדה סימן ששמנו לב, שאנחנו על הגל ...
קראו עוד

צמצום ימי מחלה באמצעות תרגול מיינדפולנס

צמצום ימי מחלה באמצעות תרגול מיינדפולנס בשנים האחרונות חלה עלייה מובהקת במימוש ימי מחלה במקומות עבודה. כך למשל, בארץ, בעשור האחרון אנו עדים לזינוק של ...
קראו עוד

תרגול מיינדפולנס -ד”ר ריצ’י דוידסון על שְׁלוֹמוּת

הרצאה מעניינת של ד"ר ריצ'י דוידסון על שְׁלוֹמוּת מתוך תחום הידע של מדעי המוח. לטענתו תרגול זו מילת מפתח, ככל שנתרגל יותר רמת השְׁלוֹמוּת שלנו תגדל ...
קראו עוד

תרגול מיינדפולנס במשטרת ישראל

חמלה עצמית מבוססת מיינדפולנס תרגול מיינדפולנס במשטרת ישראל גאים ונרגשים מאד לספר כי המרכז למיינדפולנס מתחיל בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל ובשבועות הקרובים צפויה להתחיל ...
קראו עוד

מיינדפולנס לשוטרים – Mindful Policing

מיינדפולנס לשוטרים – MINDFUL POLICING למה שוטרי ישראל מתחילים לתרגל מיינדפולנס? המרכז למיינדפולנס החל בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל בפרויקט נרחב של עשרות סדנאות מיינדפולנס ...
קראו עוד

חמלה עצמית מבוססת מיינדפולנס

חמלה עצמית מבוססת מיינדפולנס קורס חמלה עצמית מבוססת מיינדפולנס נבנה על בסיס סדרה של מחקרים קליניים שנעשו בתחום החמלה. המודל של הקורס פותח על ידי ...
קראו עוד

מיינדפולנס בכרמיאל: קורסים וסדנאות מיינדפולנס בכרמיאל

לאחרונה אנו זוכים לפניות רבות מצד מתעניינים בקורסים וסדנאות מיינדפולנס בכרמיאל. בעוד מרבית פעילותינו בעיר תל אביב, לא ניתן להתעלם מהצורך הקיים גם בכרמיאל וביישובים ...
קראו עוד

מיינדפולנס ברחובות: קורסים וסדנאות מיינדפולנס ברחובות

לאחרונה אנו זוכים לפניות רבות מצד מתעניינים בקורסים וסדנאות מיינדפולנס ברחובות. בעוד מרבית פעילותינו בעיר תל אביב, לא ניתן להתעלם מהצורך הקיים גם בעיר רחובות ...
קראו עוד

מיינדפולנס בחיפה ואזור הקריות: קורסים וסדנאות מיינדפולנס בחיפה והקריות

לאחרונה אנו זוכים לפניות רבות מצד מתעניינים בקורסים וסדנאות מיינדפולנס בחיפה, קרית ים וקרית חיים. בעוד מרבית פעילותינו בעיר תל אביב ובמרכז הארץ, לא ניתן ...
קראו עוד

על מיינדפולנס ועתיד הציוויליזציה

Pale Blue Dot על מיינדפולנס ועתיד הציוויליזציה תרגול מיינדפולנס כמפתח לשינוי גלובלי ולקיימות ב-3.12.18 הכריז חוקר הטבע ואיש הטלוויזיה הידוע סר דיוויד אטנבורו בוועידת האו״ם ...
קראו עוד

מיינדפולנס בקרית אונו: קורסים וסדנאות מיינדפולנס בקרית אונו

לאחרונה אנו זוכים לפניות רבות מצד מתעניינים בקורסים וסדנאות מיינדפולנס בקרית אונו. בעוד מרבית פעילותינו בעיר תל אביב, לא ניתן להתעלם מהצורך הקיים גם בקרית ...
קראו עוד

מיינדפולנס בירושלים: קורסים וסדנאות מיינדפולנס בירושלים

לאחרונה אנו זוכים לפניות רבות מצד מתעניינים בקורסים וסדנאות מיינדפולנס בירושלים. בעוד מרבית פעילותינו בעיר תל אביב ובמרכז הארץ, לא ניתן להתעלם מהצורך הקיים גם ...
קראו עוד

מיינדפולנס בצפון: תרגול מיינדפולנס בחיפה ובערי הצפון

המרכז למיינדפולנס מקבל לא מעט פניות המבקשות שנבצע קורסים במיינדפולנס בצפון הארץ ובחיפה בפרט. הדרישה למיינדפולנס בצפון גוברת מאחר ותרגול מיינדפולנס הנו תרגול מנטלי שנמצא ...
קראו עוד

הרלוונטיות של מיינדפולנס: למה כדאי לתרגל מיינדפולנס בחיי היום יום?

זה לא מאמר קליל. החיים הם לא תמיד קלילים, ולא תמיד קל להתמודד עם מה שהם מזמנים. לא פשוט לראות את כל מה שמתרחש בעולם, ...
קראו עוד

מיינדפולנס – ספרים בעברית

מיינדפולנס – להיות כאן ועכשיו | מתי ליבליך מיינדפולנס – שינוי נפשי באמצעות אימון מוחי | ד״ר אסף פדרמן בחודשים האחרונים יצאו לאור – בצירוף מקרים משמח ...
קראו עוד

פעילויות מיינדפולנס בארגונים תופסות תאוצה

מאד שמחים לספר שהפעילויות בארגונים תופסות תאוצה! אל המלכ״רים והחברות בהן כבר העברנו קורסי מיינדפולנס ופעילויות מדיטציה לאחרונה ( ביניהן קופ״ח לאומית, הוצאת ידיעות אחרונות ועמותת אנוש ) נוספו החודש ...
קראו עוד

גישות בתרגול מיינדפולנס

גישות בתרגול מיינדפולנס – ראיון עם פרופסור ג׳ון קבט-זין ( Jon Kabat Zinn ) פרופ׳ ג׳ון קבט-זין – מפתח תכנית MBSR, מייסד המרכז למיינדפולנס באוניברסיטת מסצ׳וסטס, מחברם ...
קראו עוד

השפעת סטרס על המוח

https://www.youtube.com/watch?v=WuyPuH9ojCE&feature=emb_title השפעת סטרס על המוח הרצאה מעניינת של TED Ed בנושא ההשפעה של סטרס על המוח או ליתר דיוק השפעת סטרס כרוני על מבנה המוח. סטרס זו ...
קראו עוד

סקירת מחקרים על מיינדפולנס באירגונים

סקירת מחקרים (מטא-אנליזה) של קרוב ל-200 פרסומים בנושא, בדקה לעומק את האפקט והרלו...
קראו עוד

קורס פרו-בונו לעמותת אנוש

שמחים לספר שהקורס עם עמותת אנוש יצא לדרך. תרגול מיינדפולנס הינו אחד האמצעים היעילים ביותר למניעת שחיקה בקרב אנשי מקצועות הטיפול, ואף הוכרז השנה ע״י מינהל התכנון ...
קראו עוד

מיינדפולנס באירגונים חוסך משאבים

תרגול מיינדפולנס חוסך כסף ומשאבים ותומך ביצירת צוות עבודה בריא, יעיל ומאושר יותר   מיינדפולנס זוכה לתשומת לב רבה לאחרונה, עם התייחסות גוברת הן בעולם העסקים, ...
קראו עוד

תרגול מיינדפולנס – מה שמתרגלים מתחזק

ד״ר שונה שפירו (Shauna Shapiro) על גישות בתרגול מיינדפולנס הרצאה נהדרת של ד״ר שונה שפירו במסגרת TEDx Talks על המשמעויות של שינוי מתוך תרגול מיינדפולנס, ...
קראו עוד

מיינדפולנס למנהלים – טוב לעובדים

הבוס מלחיץ? כנראה שהבוס לחוץ… עפ״י הסקר האחרון של הלמ״ס (פורסם ב-15.8.17) 46% מהמועסקים בישראל (1.6 מיליון איש) חווים מתח או לחץ נפשי בעבודתם. מנכ”לים ...
קראו עוד

יומן קריאה: WORK – על מיינדפולנס במקום העבודה

הספר Work: מיינדפולנס וחמלה כמפתח לעולם הקריירה והעבודה   כתב אורח: אמיר בן ארצי הספר Work: How to Find Joy and Meaning in Each Hour of the ...
קראו עוד

מחקר על האפקט של אכילה מודעת

מסתמן שאכילה מודעת באמצעות מדיטציית מיינדפולנס משפיעה על הרגלי האכילה שלנו לטובה. מספר מחקרים מראים כי התערבויות מבוססות מיינדפולנס (MBI’s) מועילות בהפחתת הפרעות אכילה בקרב אוכלוסיות קליניות ולא ...
קראו עוד

לראות את תבניות הראיה

צילום של עדי מתוך הסדנה ״לראות את הדברים״; בתמונה צילומים של תלמידים שנעשו במסגרת תרגיל תקשורת בתמונות. כשהסתיימה הסדנה הראשונה של “לראות את הדברים” שהעברתי ...
קראו עוד

תרגול מיינדפולנס כרפואה לרופאים

תרגול מיינדפולנס מגיע גם לתחום הרפואה בישראל, ובימים אלו נמצא כחלק ממגמת ההסתדרות הרפואית בישראל לתת מענה וכלים לרופאים, לצורך התמודדות עם לחץ ושחיקה. את סדנת ...
קראו עוד

מחקרים בנושא השפעת מיינדפולנס על ADHD

השפעת מיינדפולנס על ADHD היא נושא למחקרים רבים בתחום הטיפול בהפרעות קשב וריכוז. אם אתם או ילדכם מתמודדים עם קשיים בקשב וריכוז, בוודאי תשמחו לשמוע ...
קראו עוד

MIA – MINDFULNESS IN ARABIC

MIA – MINDFULNESS IN ARABIC במסגרת האג’נדה החברתית של המרכז למיינדפולנס, תרמנו 20 מקומות בקורסים שונים לקמפיין מימון המון של Mindfulness in Arabic. אודות Mindfulness in Arabic ...
קראו עוד

ד”ר מיטשל רטנר במרכז למיינדפולנס

סרטון הדרכה בשפה האנגלית, מומלץ בחום למתעניינים חסרי ניסיון תרגול. הסרטון מתעד מפגש היכרות עם מיינדפולנס שהנחה ד”ר רטנר כאורח המרכז למיינדפולנס, בעת ביקורו בישראל באוקטובר 2016. המפגש כולל ...
קראו עוד

השפעת מיינדפולנס על סטרס וחרדה

במחקר מקיף של המכון הלאומי לבריאות בארה״ב על השפעת מיינדפולנס על סטרס וחרדה נמצא כי: לאחר קורס מיינדפולנס (MBSR) נצפתה ירידה משמעותית ברמות הורמון אדרנוקורטיקוטרופי ...
קראו עוד

כיף שחזרת!

חוזרים שוב ושוב אל הרגע הזה…

עדיין אין לך חשבון? 

נעים להכיר

קחו רגע להצטרף לקהילת המתרגלים של המרכז למיינדפולנס וקבלו גישה אל עשרות קטעי שמע לתרגול בכל זמן שתבחרו. ההרשמה קצרה, פשוטה וחינמית ולא נעביר את הפרטים שלכם לאף אחד כמובן.

Register with us by filling out the form below.
פתיחת צ'אט
היי! אנחנו פה, יש לך שאלה?
היי! אנחנו פה, יש לך שאלה?
Call Now Button דילוג לתוכן